גידול ירקות בבית ואנשים ששווה לעקוב אחריהם ביוטיוב
האהבה לגידול ירקות בבית יכולה לזרום לנו בווריד מלידה, או שהיא יכולה להתגנב אלינו יום אחד מבלי שנשים לב. כך או כך, דבר אחד בטוח…
חממות ביתיות הן נכס נהדר. הן מתאימות לגידול צמחים לאורך כל השנה - מתאימות להשרשה, הנבטה, ייחורים ועוד.. במדריך הקצר הזה תקבלו עצות על מיקום החממה הביתית שלכם בארץ שלנו:
המקום הכי טוב בשביל חממה ביתית הוא כאשר יש חשיפה של השמש מכיוון דרום.
רק בימי הקיץ החמים מגיעה השמש מעל לראשינו. אך תמיד תחלוף עם נטייה לכיוון דרום.
כך שכשנאפשר חשיפה של החממה לשמש מכיוון דרום נקבל את כמות השמש הגדולה ביותר ביום- דבר הנדרש לצמחים כדי לגדול בצורה המיטבית ביותר.
במידה וחשיפה דרומית לא מתאפשרת, נמקם את החממה עם חשיפה מירבית לכיוון דרום מזרח – מזרח.
או חשיפה מערבית בעדיפות לחשיפה דרום – מערבית כמובן.
חשיפת החממה לכיוון צפון היא הכי פחות מומלצת בעיקר כשמדובר בגידולים הזקוקים לכמות גדולה של שמש. כשמדברים על גידול ירקות בחממה ביתית נשאף למקם את החממה כמו שציינו עד כה עם כמות השמש המירבית שמתאפשרת.
במידה ותרצו לגדל צמחי בית או צמחים שאינם זקוקים לכמות גדולה של אור ויכולים להסתדר גם ללא חשיפה ישירה של קרני השמש ניתן ואף רצוי למקם את החממה בכיוון צפון.
בנוסף, אפשר להתאים את הצמחים שתגדלו לפי מיקום החממה שמתאפשר בביתכם.
טבעלו שמה לעצמה מטרה להיות החברה המובילה בתחום הגידולים בחממות ביתיות. אנו רואים בגידול יבול באופן עצמאי כמטרה חשובה לאנושות. היכולת לגדל את האוכל שאתם אוכלים נראה לנו חשובה מאין כמוהה.
לכן אנו עומלים על הקמת קהילה גדולה ורחבה בה כל המידע על גידול בחממות ביתיות יהיה זמין ונוח. נערוך ניסויים ונעדכן מהשטח. רוצים להיות חלק מהמשפחה?
כאשר אנו מתייחסים לכיוון פתח החממה זה כדי שנוכל לקבל פרספקטיבה/ יחסיות של כיוון החממה כולה.
תמיד נעדיף לכוון את החממה כך שהיא תמוקם לאורכה ממזרח למערב – משמע, שפתח החממה יהיה ממקום במזרח או במערב כך שהשמש הדרומית תאיר לאורכה של החממה. חממות שימוקמו מצפון לדרום לרוב יקבלו פחות אור.
אם אתם חייבים למקם מצפון לדרום, מקמו את החלון של החממה בצד מזרח, מכיוון שבחורף בדרך כלל הרוחות החזקות יהיו רוחות מערביות שמגיעות מהים.
עצים נשירים (עצים אשר משירים את עליהם) אשר נותנים צל של אחר הצהריים על החממה הביתית שלכם יכול להיות מועילים מאוד. בקיץ הם יכולים להצל על החממה שלכם בשעות החמות ביותר של היום.
לרוב, במהלך החורף ינשרו העלים של עצים אלו והחממה הביתית שלכם תקבל יותר אור במשך היום, אור אשר אנו מברכים עליו בחורף כשהשמש פחות חזקה.
במידה ואתם רוצים לשתול עץ כזה בסמוך לחממה הביתית שלכם – עצים מקומיים מומלצים יכולים להיות פקאן או תות עץ.
כמו שהסברנו קודם לכן, החום בארץ יכול להיות הרסני כשמדברים על גידולים בחממות בכלל ובחממות ביתיות בפרט.
אם יש לכם אפשרות לשים הצללה מכיוון דרום – מערב של החממה בעזרת רשת צל, עצים דקים ומרווחים, עצים נשירים וכדומה – צל של שעות אחר הצהריים יכול להקל על הטמפרטורה בתוך החממה הביתית שלכם ובכך תוכלו להפחית בשימוש במאווררים או במערכות קירור אחרות, מה שיביא גם לחיסכון משמעותי בכסף.
החממות הביתיות שלנו עשויות מהחומרים הטובים ביותר, יחד עם זאת, כדי לשמור עליהן בצורה המיטיבה יש עדיפות לשים אותן במקום עמיד לסופות.
אם זה לא מתאפשר רצוי לפחות לשים מערכת עיגון (המקרקעת את החממה לאדמה) כדי שתוכל להחזיק את החממה בימים קשים ולא תגרום לה לעוף או להיהרס.
במידה והחממה או המסביב לה יוצפו במים יהיה לכם קשה להגיע אליה ואל הגידולים שלכם והחממה עצמה אף עלולה לשקוע ולהיהרס עקב חוסר איזון של הבסיס שלה.
אנו לא רוצים להגיע למצב שהחממה שלנו מוצפת במים ולכן יש למקם את החממה במקום שלא יוכל להיות מוצף במים במהלך ימי החורף.
יש לוודא שבסיס החממה יציב ומפולס ושיש אפשרות למים לעבור בחממה הלאה ולהגיע אל האדמה מסביב לחממה.
אם הגישה לחממה תהיה נוחה ומסבירת פנים כנראה שזה יזמין אתכם לבלות שם יותר זמן, להשקיע בגידולים שלכם ולטפח את הנפש שלכם בעקבות זאת.
חישבו גם על כך שהגישה לחממה תהיה מצוידת במריצה וציוד עבודה, אפשר גם כזה שיאפשר לשני אנשים לעבור זה לצד זה.
ככל שיהיה יותר נעים בחממה עצמה ובגישה אליה כך יהיה לכם יותר נעים ומזמין והגידולים שלכם יהיו במיטבם.
למתוח צינורות לאורך כל הגינה ולרוץ לסגור את הברז כל פעם שסיימתם להשקות אלו דברים שהיינו רוצים להימנע מהם גם מבחינת העלות של חומרים מיותרים וגם מבחינת יעילות ונוחות העבודה.
בחיבור למים יש לקחת בחשבון גם את לחץ המים ולאפשר לחץ תקין. לחץ תקין מאפשר זרימה מספקת כדי שאם משתמשים בדוש הזרימה לא תהיה חלשה מידי ואם משתמשים בטפטפות הזרימה לא תהיה חזקה מידי כדי שתעיף אותן החוצה.
מערכת השקייה מסודרת עלולה לעלות כסף נוסף שלא תכננתם להוציא אך לשפר את איכות חייכם, את הנראות של החממה ולחסוף בעלויות אחרות.
קראתם את הכתבה ועדיין יש לכם שאלות על חממות ביתיות שלא קיבלתם עליהן תשובה?
שתפו אותנו ואנו נשמח לעזור, ואף לעדכן את הכתבה כך שלקוראים אחריכם תהיה את התשובה.
בנוסף, אם יש לכם מקום מוגבל אשר לא תואם את ההנחיות מעלה, נשמח לדבר ולסייע בבחירת מיקום החממה המדויק לכם.
יצירת קשר אפשרית דרך שליחת מייל, טלפון, הודעה או מילוי הפרטים שלכם ואנו נחזור אליכם.
האהבה לגידול ירקות בבית יכולה לזרום לנו בווריד מלידה, או שהיא יכולה להתגנב אלינו יום אחד מבלי שנשים לב. כך או כך, דבר אחד בטוח…
הקומפוסטר לא סתם הפך להיות חברו הטוב של האדם, האדמה וגם היקום מודה לנו על כל גרם של זבל אורגני שלא נקבר או מושלך לפח.
מאז ומתמיד ידענו שישנו קשר ישיר וחיבור עמוק בין הנפש לטבע, ולגבי הקשר בין הנפש לגוף אין לנו כל ספק. אבל אם לרגע ניקח את
קיימים היום בשוק המון סוגי קומפוסטרים, כשכל אחד נראה ומתנהג קצת שונה מחבריו הקומפוסטרים. איך בכל זאת בוחרים את המומלץ ביותר? על רגל אחת –
גידול הידרופוני בחממה ביתית – פרי עץ הדעת שמשגע את עולם הגינון הפרטי! לא פעם שמענו את ההתלהבות בקולם של מי שמגדל הידרופוני ואם גם
כשאנחנו חושבים על חממה אנחנו ישר חושבים על גידול צמחים אבל תתפלאו לדעת שיש עוד הרבה אפשרויות יצירתיות. חממה ביתית יכול להיות בדיוק המבנה שאתם