קומפוסטר ביתי
קומפוסטר הופך את הזבל האורגני שלכם לדשן (קומפוסט) מצויין לצמחים שלכם. לא משנה אם זה שאריות אוכל מהמטבח או עשבים מהגינה.
מבחר קומפוסטרים מהטובים והנמכרים בעולם , בחר/י קומפוסטר ביתי שישרת אותך בצורה הטובה ביותר.
רוצים לדעת איך לבחור? גוללו מטה
סרטון הדרכה המסביר איך מרכיבים קומפוסטר ביתי מסתובב
איך לבחור קומפוסטר ביתי
עברנו דרך ארוכה מימי ערימות הקומפוסט בחצר האחורית. הגננים של ימינו יכולים לייצר קומפוסט ביעילות ובקלות רבה יותר מבעבר. מדריך זה יעזור לכם להחליט איזה סוג קומפוסטר ביתי הכי מתאים לכם.
יש שלושה סוגים עיקריים והם: רציף, תולעים ומסתובב
קומפוסטר רציף
קומפוסטר רציף הוא לרוב מיכל גדול סגור הנועד לקמפסט מגוון חומרים אורגנים, החל משאריות מטבח וכלה בפסולת החצר. הם נקראים "רציפים" מכיוון שאתה יכול להוסיף חומר כל הזמן. הקומפוסט נוצר לאט. בדרך כלל הקומפוסט המוגמר מסתנן לתחתית הפח וניתן למשוך אותו כמה פעמים בשנה.
מכיוון שהם אטומים במכסה, מכרסמים נשארים בחוץ. אך יש לציין שבשביל תהליך הפקת קומפוסט יעיל יש להכניס חמצן לקומפוסטר וזה לרוב קורה על ידי ערבוב הערימה, פתחי אוורור מסייעים גם כן.
הכי מתאים לגננים שרוצים מקום להשליך שאריות מטבח, עשבי גינה וקצת פסולת מהחצר או הגינה. השליכו ושכחו!
למה לבחור ברציף?
יש לכם גינה גדולה? דשא? המון שיחים ועצים?
מי שמחפש קומפוסטר ביתי גדול לרוב ישתמש בקומפוסטר רציף. קומפסטרים אלו לרוב נייחים וגדולים יותר ומאפשרים כניסה של כמות רבה של פסולת אורגנית בבת אחת.
במידה ואתם לא מפחדים לעבוד עם אט חפירה ולהפוך מידי פעם את האדמה או שאתם לא זקוקים לקומפוסט באופן סדיר, סוג כזה יכול להיות אדיר וגם לרוב שווה את המחיר.
קומפוסטר מסתובב
קומפוסטר ביתי יעיל המאיץ את תהליך הכנת הקומפוסט ומאפשר לכל חובב ליצר קומפוסט בקלות. כל תהליך מתחיל בתערובת מאוזנת של זבל ירוק וזבל חום והוספת מים במידת הצורך. אנו נוסיף תערובות מאוזנת כל כמה ימים ונשמור על תערובת לחה.
נסובב את המיכל 5 עד 10 סיבובים כל יומיים, שלושה. תהליך זה מכניס חמצן הגורם להאצת התהליך ולבישול מהיר יותר, הוא יכול לייצר קומפוסט בשמונה שבועות בלבד. קומפוסטר מסתובב הוא הדרך המהירה ביותר ליצירת קומפוסט, אך צריך להפוך אותו לעיתים תכופות ולבדוק אם יש מספיק לחות.
מסתובב כפול
קומפוסטר מסתובב כפול הוא פתרון מדהים למקצוענים ולחובבנים כאחד. היתרון הגדול בוא הוא שבזמן שמנה אחת מתבשלת, אתה מזין את המיכל השני ובכך נותן למיכל הראשון לסיים את התהליך.
הכי מתאים לגננים שרוצים לקבל יותר קומפוסט מהר יותר – ומוכנים להתאמץ ולתכנן קצת יותר.
אנו ממליצים לעבור אליהם בכדי לראות מה יידרש לכם בהמשך הדרך
אז למה להשתמש בקומפוסטר מסתובב / מערבל?
קומפוסטר מסתובב או מערבל הם מסוג הקומפוסטרים הפופולריים ביותר בעולם, בזכות קלות השימוש בהם. במקום להרים אותו או להשתמש בעט חפירה בשביל לערבב ולהוסיף חמצן כל שנותר לעשות הוא לסובב.
במידה ונרצה להוציא את הקומפוסט נוכל למקם כלי קיבול מתחת למיכל, לפתוח אותו, לסובב ולתת לקומפוסט להשפך.
קומפוסטר תולעים
גם אם אין לכם גינה או חצר, אפשר להכין קומפוסט בתוך הבית. קומפוסטר תולעים הוא אידיאלי במקרה כזה.
הוא בעצם מיכל המאפשר לתולעים אדומות לחיות בתוכו. התולעים ניזונות משאריות האוכל שלכם וצואה שלהם הוא קומפוסט מצויין שבארץ לרוב נקרא הומוס.
הכי מתאים ל: אנשים שרוצים לפנות פסולת מטבח. מרתק במיוחד עבור צעירים – ומצויין לכיתות הלימוד.
למה כדאי לרכוש חממה ביתית אצלנו
טבעלו שמה לעצמה מטרה להיות החברה המובילה בתחום הגידולים בחממות ביתיות. אנו רואים בגידול יבול באופן עצמאי כמטרה חשובה לאנושות. היכולת לגדל את האוכל שאתם אוכלים נראה לנו חשובה מאין כמוהה.
לכן אנו עומלים על הקמת קהילה גדולה ורחבה בה כל המידע על גידול בחממות ביתיות יהיה זמין ונוח. נערוך ניסויים ונעדכן מהשטח. רוצים להיות חלק מהמשפחה?
למה לקנות קומפוסטר מאיתנו?
טבעלו שמה לעצמה מטרה להיות החברה המובילה בתחום הגידול הביתי, אני רואים בגידול יבול באופן עצמאי מטרה חשובה לאנושות. כשאתם קונים בטבעלו אתם עוזרים לנו להקים קהילה גדולה ורחבה בה כל המידע המקצועי על גידול ביתי יהיה זמין ונוח. נערוך ניסויים ונעדכן מהשטח.
בנוסף טבעלו מתחייבת למצוא את הספקים הטובים ביותר עם המוצרים האיכותיים ביותר. כשאתם קונים קומפוסטר או כל דבר אחר אתם יכולים להיות בטוחים שהמוצרים שאנו מציעים הם הטובים ביותר שיש בשוק ושיש לכם למי לפנות בכל תקלה או בעיה עם המוצרים.
איך נשתמש בוא באופן אידיאלי?
על קצה המזלג אפשר להסביר בכמה מילים שהכנת קומפוסט טוב צריך להיות לח, ולכן צריך איזון נכון בין חומרים יבשים (עלים יבשים לדוגמא) לרטובים (אוכל מהמטבח או עלים ירוקים לדוגמא). כל כמה ימים אחרי האכלת הקומפוסטר נערבב את הקומפוסט בכדי להכניס חמצן ונוודא שהקומפוסט לח במידה הנכונה.
הקומפוסט מוכן לשימוש כשהוא נטול ריח זבל ונראה כמו אדמה אחידה בצבע חום כהה.
רוצה לדעת איך מכינים קומפוסט איכותי?
מוזמנים להיכנס לכתבה המקיפה שהכנו על קומפוסט
איך קומפוסטר מועיל לגינה ולסביבה שלנו?
כשאנו מפנים את הפסולת האורגנית מהגינה אנו בעצם מוציאים את כל הויטמינים והמינרלים שהצמחים שלנו צריכים החוצה. עם הזמן האדמה נחלשת והופכת פחות ופחות פורייה,
במצב כזה אנו נאלצים לרוב להוסיף דשן חיצוני בכדי שהצמחים שלנו ימשיכו לשגשג.
אך ראשית דשן עולה כסף, גם אם זה קומפוסט או דשן אורגני והכי גרוע דשן כימי, הכל עולה כסף.
הוספת קומפוסטר לגינה שלנו מאפשר לנו למחזר את הויטמינים והמינרלים בגינה שלנו ולשמור על אדמה פורייה ועשירה.
משבח את הקרקע ומחזיר את העלות
אפשר להגיד שלאורך זמן הכסף שהשקעתם בקומפוסטר חוזר אליכם.
טיפול נכון בזבל האורגני שאתם מייצרים חוסך לכם כסף.
לא תצטרכו לקנות קומפוסט מוכן או דשן אחר. כמות המזיקים תפחת ובכך תוכלו למנוע ריסוסים או טיפולים אחרים. אדמה מעורבבת בקומפוסט סופחת יותר מים ולכן תוכלו להשתמש בפחות מים בהשקייה.
אפשר לבנות אחד לבד?
בוודאי! לא צריך להיות מומחים גדולים בשביל לבנות קומפוסטר ביתי. מספיקים 3 משטחים מחוברים זה לזה או חבית עם חורים ויש לכם קומפסטר.דאגו למחסה או גג בכדי שלא יכנסו מים רבים מידי בחורף ומצאו פינה בגינה שמעט רחוקה מהבית כדי למנוע ריח לא נעים, זרקו לשם את הפסולת האורגנית שלכם והנה אתם מייצרים קומפוסט איכותי לא פחות.