קומפוסטציה ביתית למתקדמים
הכתבה הבאה מיועדת לאנשים שרוצים להעמיק יותר לתוך התהליך של הקומפוסטציה בכדי לדעת לייצר קומפוסט ביתי איכותי באמת ולא מפחדים ממדידות וממעקב רציף. מהם השלבים
דף הבית » כל מה שרציתם לדעת על קומפוסט תולעים אדומות
רבים מאיתנו יעקמו את הפרצוף מגועל כשיפגשו בהן, אבל לא בצדק. תולעים אדומות הן שקטות וחרוצות ונחשבות לאחת מקבוצת החיות החשובה ביותר בקרב החיות תושבות האדמה. הן משפיעות בצורה חזקה מאוד גם על מבנה הקרקע וגם על התכונות הכימיות שלה ויש להן שימוש נרחב בעולם מחזור הפסולת. אפילו צ'ארלס דארווין כתב בסיכום הספר שלו, שספק אם קיימת חיה אחרת שלקחה חלק חשוב כל כך בהיסטוריה של העולם כמו זה שלקחו תולעים אדומות. בכתבה זו נספר לכם דברים שלא ידעתם על תולעים אדומות ונרחיב על השימוש בקומפוסטר תולעים.
תהליך קומפוסטציה המתרחש ב – קומפוסטר מסתובב או קומפוסטר רציף נקרא גם "קומפוסטציה חמה". התהליך תלוי בחום שנפלט כתוצר לוואי ע"י המגוון הרחב של המיקרואורגנזימים, לרב חידקים, שמפרקים את החומר האורגני וממירים אותו לקומפוסט. כפי שכתבנו במאמר "קומפוסטציה ביתית למתקדמים", יחס הפחמן/חנקן של החומרים האורגנים שמתפרקים ביחד עם איזון נכון של לחות ואורור מתאים משפיעים מאוד על ייצור החום. החום מעודד את תהליך הקומפוסטציה ועל הדרך הורג חידקים וזרעים לא רצויים. אם התהליך נעשה נכון, הקומפוסטציה תתבצע במהירות ויכולה להסתיים תוך חודש וחצי עד חודשיים.
קופוסטר תולעים או וורמיקומפוסטציה נחשבים ל"קומפוסטציה קרה". זהו תהליך קומפוסטציה שלא דורש חום. מקומפוסטר עם תולעים אדומות לא נפלט חום רב ואין עליה משמעותית בטמפרטורה. עוד על תפקיד הטמפרטורה בתהליך הקומפוסטציה תוכלו לקרוא בכתבה "קומפוסטציה ביתית למתקדמים".
החומר האורגני שמכניסים לקומפוסטר התולעים בדר"כ מאופיין ביחס פחמן/חנקן נמוך יותר מאשר קומפוסטר רגיל. במקום על חום, הוורמיקומפוסטציה מסתמכת על מיקרו ומאקרו אורגניזמים, בניהם תולעים אדומות. זהו תהליך איטי יחסית, יכול לקחת עד חצי שנה לפעמים והוא לא משמיד זרעים לא רצויים של צמחים ועשבים.
הכתבה הבאה מיועדת לאנשים שרוצים להעמיק יותר לתוך התהליך של הקומפוסטציה בכדי לדעת לייצר קומפוסט ביתי איכותי באמת ולא מפחדים ממדידות וממעקב רציף. מהם השלבים
קומפוסטר תולעים חסכוני במקום ויכול להיות ממוקם אפילו בתחום הבית או בדירה ללא חצר או אפילו מרפסת. שלא כמו קומפוסטר רגיל, הוא לא דורש הפיכות מכיוון שתולעים אדומות מערבבות והופכות את החומר האורגני באופן טבעי. הן מפרקות ומעבדות את שאריות המזון ובכך מגדילים את שטח הפנים של החומר האורגני שבא במגע עם מיקרואוגנזימים שמסייעים גם הם בפירוק. בנוסף, קומפוסטר תולעים דורש תחזוקה מינימלית והוא סלחני יותר מבחינת היחסים בין החומר הרטוב ליבש שמכניסים אליו. הוספת תולעים אדומות לקומפוסטר היא השקעה מינימלית והתרומה שלהן להאצת תהליך הקומפוסטציה ואיכות הקומפוסט היא גדולה.
קומפוסט תולעים הוא קומפוסט טבעי ונטול ריח. קומפוסט מסוג זה יכול להכיל עד 4% יותר חנקן מאשר קומפוסט רגיל. כמו קומפוסט רגיל, את הקומפוסט התולעים מומלץ לפזר על האדמה ליד הצמחים ובעזרת כף שתילה או מקלטר ידני . אפשר גם להטמיע אותו בשכבות עמוקות יותר במינונים נמוכים יותר. אל תפזרו כמות גדולה מידי כי במידה והקומפוסט לא בשל או לא התפרק מספיק הוא עלול לפגוע בצמחים. כמו לקומפוסט רגיל יש לו את היכולת להילחם במחלות צמחים, על כך תוכלו לקרוא בכתבה: "קומפוסט כאמצעי לדיכוי של מחלות קרקע". במידה ויש נוזלים בתחתית הקומפוסטר, ניתן להשתמש בהם כתה קומפוסט. על יתרונות השימוש בתה קומפוסט תוכלו לקרוא בכתבה: "תה קומפוסט".
רוצים לגדל גינה אורגנית ולא רוצים להשתמש בריסוסים כדי להתמודד עם מחלות קרקע או למנוע אותם? בוודאי תשמחו לשמוע שקומפוסט יכול להיות התשובה שאתם מחפשים.
האהבה לגידול ירקות בבית יכולה לזרום לנו בווריד מלידה, או שהיא יכולה להתגנב אלינו יום אחד מבלי שנשים לב. כך או כך, דבר אחד בטוח…
הקומפוסטר לא סתם הפך להיות חברו הטוב של האדם, האדמה וגם היקום מודה לנו על כל גרם של זבל אורגני שלא נקבר או מושלך לפח.
מאז ומתמיד ידענו שישנו קשר ישיר וחיבור עמוק בין הנפש לטבע, ולגבי הקשר בין הנפש לגוף אין לנו כל ספק. אבל אם לרגע ניקח את
קיימים היום בשוק המון סוגי קומפוסטרים, כשכל אחד נראה ומתנהג קצת שונה מחבריו הקומפוסטרים. איך בכל זאת בוחרים את המומלץ ביותר? על רגל אחת –
גידול הידרופוני בחממה ביתית – פרי עץ הדעת שמשגע את עולם הגינון הפרטי! לא פעם שמענו את ההתלהבות בקולם של מי שמגדל הידרופוני ואם גם
כשאנחנו חושבים על חממה אנחנו ישר חושבים על גידול צמחים אבל תתפלאו לדעת שיש עוד הרבה אפשרויות יצירתיות. חממה ביתית יכול להיות בדיוק המבנה שאתם